Meidän oma rakas yhteiskunta-kyberneettinen tulevaisuutemme

Ihmisten asenne yhteiskuntaan vaihtelee. Toisille se on vieras koneisto, mutta rakkaanakin sitä voisi pitää, kun ajattelee, että se on vuorovaikutusten foorumi, minkä tarkoituksena yleisesti on palvella jäseniään.

Yhteiskuntakybernetiikka (Sociocybernetics) on yksi näkemys yhteiskuntaan. Se tarkastelee sen kompleksisuutta ja paradoksejakin. Se tarjoaa työtehtäviä ihmisille ja palveluita kansalaisille, mutta monien rajoitusten takia (kompleksisuus), kaikki ei suju kuin Strömsössä.

Tässä videossa esitetään negatiivissävytteinen käsitys yhteiskunnasta, joka joutuu kurjistumiskierteeseen. Mutta sen vastakohtana esitellään tieteellinen, yhteiskuntakyberneekan ideaan sopiva kestävän kehityksen tiekartta, 10 rastia, jotka oikein tekemällä yhteiskunta alkaa avautua, kehittyä ja tuottaa kestäviä ratkaisuja paremman tulevaisuuden hyväksi. Tämä yhteiskuntamalli on kyberneettinen arkkitehtuuri, parhaita, mitä tarkoitukseen on saatavilla kaikki maailmanlaajuinen kirjallisuus juuri sitä varten tutkittuna.

Oma rakas yhteiskuntakyberneetikkamme.

Linkki on myös tässä: https://youtu.be/bY-4S2TF0Lg