Konsilienssi – The Unified Theory of Knowledge

Biologi Edward O. Wilsonin käsitys tiedon yhtenäisyydestä on saanut paljon arvostusta tutkijapiireissä, kuten tästä ketjusta nähdään: https://scholar.google.fi/scholar?q=The+Unified+Theory+of+Knowledge. Hän toimi pääosin viime vuosituhannen puolella, eikä juurikaan teknologiassa, joten jälkeensä on jäämässä melkoinen aukko kehittää Tiedon ja tietämyksen puuta 2020-luvulle ja jopa 2050-luvulle sopivaksi.

Metayliopisto ilmoittautuu omalta osaltaan tämän aukon paikkaajaksi. Wilsonin kritisoima reduktionismi puskee päälle pahemmin kuin koskaan 1990-luvulla. Valistuksen arvoille olisi nyt tilausta, samoin käsitykselle positiivisesta kehittymisestä, mitä konsilienssi tietenkin vaatii.

Käytännön konsilienssia on kaikki hedelmällinen symbioosi-kehitys.

Symbioosi-kirja pyrkii yhdistämään teknologian ja tieteen. Tämä ei ollut Wilsonilla kiikarissa senkään takia, koska 1990-luvulla IT-ala oli vielä kehittymätöntä nykyaikaan nähden.

Kuvaa napauttamalla pääset katsomaan esitteen (4 s) kuvan pariskunnasta 🙂

Kaikkea hyvää suurelle ajattelijalle Edward Wilsonille (92 v). Aikanaan hänet valittiin maailman kaikkien aikojen 100 arvostetuimman tutkijan joukkoon. Sellaisen neron ajatuksia on kiva seurailla ja jatkaa eteenpäinkin.

Siirry työkalupalkkiin