Mikä olisi kaikkein ilmaisuvoimaisin ja kehityskelpoisin oppimisen ja kehittymisen metodiikka?


Nyt täytyy lähteä liikkeelle aivan perusteista 🤔

Mitä tieto on ja miten se jalostuu tietämykseksi? Entä mitä viisaus on? Opetetaanko näitä aiheita yliopistoissa, entä työelämässä?

Viisautta on etsittävä filosofien luota. Systeemien filosofia on puolestaan aikomusta ymmärtää maailmaa systeemisen paradigman kautta, ja tietämys kuvautuu mm. SECI-mallissa spiraalina, jossa se muuttuu vuoron sisäiseen (tacit) ja vuoroin selkeästi ymmärrettävään muotoon (explicit knowledge).

Tietämyksen hallinnan vaikein vaihe on ulkoistaminen (Externalization).

Tässä videossa pyritään integroimaan kaikkein parhaat elementit niitä yhdistävällä abstaktilla metasysteemimallilla, jolla on ihan suppea perussanasto, mutta ilmaisuvoiman pitäisi riittää kuvaamaan tiettyjen roolien kautta aihetta yhä paremmin samaan tapaan kuin hakurobotit toimivat internetissä.

Integroitumisen aste on paras mittari tietämyksen hallinnan periaatteelle. Jos se onnistuu parhaimmalla mahdollisella tavalla, tämä periaate ikään kuin sulautuu ympäristöönsä (eikä erillisenä erotu ympäristöstään). Google on sulautunut kaikkialle tietokoneisiin. Sulautuuko OpenAI? Millaisia ilmiöitä ovat droonit, entä vetytalous? Kuinka voit luoda systeemisiä malleja mistä tahansa aiheesta muutamassa minuutissa? Näistä asioista kerrotaan tuossa videossa (54 min).

Systeeminen oppiminen ja kehitysfilosofia

Systeeminen oppiminen ja opettaminen pitäisi viedä jo kouluihin kaikkialla maailmassa. Se estäisi pahojen siilojen ja kriisien syntymisen, koska sivistyneet ihmiset osaisivat äänestää valtaan vain sivistyneitä ihmisiä, joilla on toisen ihmisen sekä luonnon arvostamisen taito kirkkaana mielessään.