“Rakettitiede”-sarjamme alkaa, ensimmäisenä 1: Tieto


Modulaarinen itsensä kehittämisen videosarja

Asiakkaiden pyynnöstä Metayliopisto alkaa uudenlaisen videosarjan. Sen nimi on “rakettitiede”, mikä tarkoittaa, että aiheet esitetään iskevästi ja rohkeasti, tinkimättä totuudesta.

20 videosta tulee tunnin mittainen, modulaarinen kokonaisuus, millä itse kukin voi alkaa haastamaan perinteistä ajatteluansa kohti kokonaiskäsitystä mitä elämä on ja mitä yhteiskunnan pitäisi olla.

Yksittäinen moduli ei sellaisenaan ole käyttökelpoinen, mutta ymmärtämällä niiden kokonaisvaikutuksen, emergenssin, katsoja kenties lähestyy mielessään rakettitiedettä, mitä se sitten tarkoittaakin.

Aineisto sopii kenelle tahansa, joka haluaa kehittää itseään. Kukaan ei koskaan ole valmis systeemiajattelijana tai ajattelijana ylipäätään. Tähän teemaan liittyy teknologia, organisaatioteoria, johtaminen, politiikka, talous, luonnonsuojelun haasteet, yhteiskunnan palvelut, oppimisen teoriat ja käytännöt sekä vuorovaikutuksen monet muodot unohtamatta kriittistä systeemiajattelua tai vapauttavaa systeemiajattelua, joiden avulla selvitään vaikeista suunnittelu- ja kehitystilanteista.

Videon pituus on 3:40.

PS. Wikisanakirjan mukaan Rakettitiede on leikkimielisesti mainittuna vaikeaselkoinen, vain ammattilaisten ymmärrettävissä oleva asia: “Ei se mitään rakettitiedettä ole”. Tämä videosarja puolestaan pyrkii muuntamaan vaikeaselkoiset systeemiset käsitteet arkikielelle!

, ,