Metayhteiskunta

Lataa esite klikkaamalla kuvaa!

Lataa esite klikkaamalla kuvaa!

Kun Metayliopisto on foorumi kehittyä ja tutkia yhteiskunnan ilmiöitä, METAYHTEISKUNTA on ”kaiken tiedon äiti”. Se on skeema, jonka avulla käydä läpi yhteiskunnan eri muotoja identiteetistä (missiosta ja visiosta) toteutukseen ja historiaan saakka.

Mitä Metayhteiskunta voi kuvata ja mallintaa?

Lähes kaikki tieteenalat voidaan kartoittaa haasteineen, samoin julkisen sektorin palvelut ongelmineen ja vääristymät, joita tulee usein vastaan ihmillisistä syistä.

Chilessa 1970-luvulla kehitetty Cybersyn-projekti on yksi pioneerityö, jonka parhaista piirteistä Metayhteiskunta on ottanut oppia. Yhteiskuntaa voidaan abstrahoida monin tavoin. Systeeminen tarkastelu on yksi tehokkaimmista, koska se on monipuolinen.

  • Meta-talousjärjestelmä pohtii talousjärjestelmän kehittämistä
  • Meta-kansalainen kuvaa kansalaisen arkea suhteessa ympäristöönsä
  • Meta-tiedekunta on systeemi, jonka pitäisi tuottaa älykkäitä ihmisiä työelämään jne.

Edellisen tapaisia määritelmiä voidaan tehdä lukemattomia ja ne ovat tärkeitä, jos onnistuvat paljastamaan uutta ja tärkeää itse todellisuudessa.

Tulevaisuuden näkymät Metayhteiskunnan soveltamiselle

Metayhteiskunta on periaatteessa täysin globaali. Samat haasteet tulevat esille Grönlannissa ja New Yorkin Wall Streetillä, mutta eri tavoin painottuen. Metayhteiskunta tarjoaisi maailmanlaajuisen vertaisoppimisen alustan tutkijoille, jotka kehittäisivät parhaita käytäntöjä yhdessä jokaiselle alalle poliitikkojen ja markkinoiden käyttöön sekä tukemaan yksityisiä ihmisiä heidän kamppaillessa julmaa byrokratiaa vastaan.

Parasta olisi, jos saataisiin aikaan siirtymä kireimmästä markkinataloudesta kohti ihmisarvoista yhteiskuntaa. Se ei vaadi muita kuin kasvavan joukon systeemiajattelijoita, kertomaan eteenpäin oivalluksistaan millainen olisi hyvä yhteiskunta.

Suomenkielinen PDF-tiedosto löytyy täältä.

Englanninkielisen esitteen voi ladata täältä: http://tinyurl.com/ybflngm3.

 

 

Siirry työkalupalkkiin