Oli ilo esitellä tuotosta, joka on kokonaisvaltainen, mutta silti tarkka, jos niikseen tulee. Sitähän systeemisyys on. Samoin ideakirja. Hunajakennosto on hyvä ottaa heti esille. Se on yksi systeemisen esittämisen muoto, jota voi käyttää vaikka yrityksen palvelurakenteen kuvaamiseen.
Mitä ainutlaatuista tässä ideakirjassa on?
Se on rakennettu tuottamaan ideoita, vaikka se jo itsessään ratkoo kymmeniä vaikeita haasteita velkakriisistä alkaen. Toisaalta se on kirjoitettu kuukaudessa, että kaikkea mahdollista siltä ei voi odottaa. Jokainen voi kirjastoissa ja kirjakaupoissa käydessään katsella löytyykö sieltä tämäntapaista, värikästä teosta, joka suhtautuu kriittisesti yhteiskunnan vääristymiin, mutta toisaalta ehdottaa selkeitä muutoksia arvojohtamisen periaatteineen.
Aikajänne on peräti vuoteen 2050 asti
Ihminen muuttuu hitaasti ja taloustilanteiden heiketessä ja poliittisten ongelmien kasaantuessa kansalaiset pikemminkin alkavat voimaan huonosti kuin tervehtyisivät rakentamaan meille kaikille “parempaa hunajakennoa”. Siksi kannattaa olla skeptinen. Yhden sukupolven päästä tilanne voi olla parempi kansakunnan tietoisuuden kohota.
Kirjan alkulehdillä otetaan esille kolme tulevaisuuden skenaariota: 1) itsekkyyden lisääntyminen tai 2) tuhkimotalous tai 3) suuri tehtävä. Pitäkäämme peukkuja kolmannen vaihtoehdon puolesta.