Metatekoäly — systeemipeli: paras asetelma vaativaan ja tuottoisaan kehitykseen


Kaikki järkevä IT-kehitys ja yhteiskuntakehitys on systeemistä….

Järkevässä kehityksessä nimittäin halutaan selvittää asioiden väliset tasot ja suhteet sekä osien vuorovaikutukset ja virtaukset. Hämmästyttävää on, että IT-alan koulutuksissa ei tähän kiinnitetä mitään huomiota.

Vielä herkullisempi teoreettinen etu saadaan, kun mukaan otetaan kybernetiikka, sillä se määrittelee systeemit, jotka toimivat, joilla on mahdollisuuksia onnistua ja toimia hyvin, sekä virheet ja haasteet ympäristöissään. Tutkimuspuolella tätä tietyssä mittakaavassa tutkitaan, mutta tietysti koko IT-ala tulisi uudistaa sen mukaiseksi, että se täyttää kaikki tieteen parhaimmat ideat ja periaatteet — ainakin teoriassa.

Koko IT-ala on kriisissä ja tekoäly kaikkein pahiten

IT-alaa kalvaa tietoturvaongelmat, sirpaloituminen ja arvaamattomuus. Isoja superyrityksiä nimitellään jo superpedoiksi, koska niillä on ollut vaikutuksia maiden poliittisiin järjestelmiin (USA:n presidentin vaalit jne). IT-alaa ei ole osattu hallita niin, että kontrolli säilyisi edes valtion johdolla, kansalaisista puhumattakaan.

Tämän videon periaatteet avaavat näkökulmia systeemien kehittämiseen, millä voidaan luoda myös tekoälyä. Lisätietoa Metayliopiston kirjoissa ja sadoissa videoissa.