Kuuluisa Better World – konsepti mukautettuna systeemiajatteluun


Törmäsin Better World – ja Do One Thing – yhteisöihin etsiessäni tietoa ihanneajattelusta. Valtaisa sitaattien määrä, maailman tunnetuimmilta ajattelijoilta, määrittelemässä parempaa maailmaa oli vakuuttava, ja samoin tuon yhteisön syntytarina. Niinpä päätin ottaa sen inputiksi kehittäessäni metatasolle aineistoa hahmottamaan ihanteellista systeemiympäristöä sekä Metayliopistolle että mille tahansa tarkoitukselliselle systeemille.

YK:n pääsihteeristä ja presidentti John F Kennedystä on hyvä aloittaa maailman parantaminen. Niin tässä teenkin.

Better World - konsepti ja MetayliopistoVideo esittää tehokkaan suotimen, jolla tuhannet viisaudet suodattuvat 95 ryhmäksi sivustolleen ja siitä edelleen aikomuskaavion sektoreiksi, jotka pyrkivät olemaan ortogonaalisia eli kukin ajatus sijoittuu yhteen parhaaseen suuntaansa. Näin jokaiselle sektorille tulee joukko tehtäviä, joita sen pitäisi toteuttaa.

Jos tällaiseen huimaan maailmanparannusprojektiin (utopiahan se on) ryhdyttäisiin, silloin sektorijako antaisi mahdollisuuden delegoida oikeanlaisia vapaaehtoisia sopiviin töihin!

Tervetuloa miettimään maailman parantamista itse kukin! Maailmalla on sellainen kaiku, että tällaisia utopioita pian kaivataan…

Video (kestoltaan lähes tunti) löytyy täältä.