Italia on vaarassa romahduttaa koko euron ja EU:n; löytyykö apuja?


Hyvä systeemiajattelija oppii analysoimaan mitä tahansa!

Metayliopiston sarjassa on analysoitu Ukrainaa, Kreikkaa, Venäjää, brexittiä ja lukuisia muita maita haasteineen. Kun Italian tilanne kehittyi juuri uuteen vaiheeseen, missä ensimmäisen kerran Euroopassa täysin populistinen hallitus otti vallan, siitä tuli hyvä paikka demota systeemiajattelua.

Videon edut perinteiseen tekstikrääsään verrattuna

Huolellisesti valitsemalla Italian kriisistä löytyy juurisyytä ja erikoisuudet, jotka ovat ajamassa maata kohti menestystä tai kohti tuhoa. Silvio Berlusconi vapaamuurarjärjestöineen sekä Mafia ovat väijymässä tilaisuutta päästä nokittamaan jopa isoa EU:ta. Neuvottelut Italian kanssa voivat tällöin osoittautua mahdottomaksi, koska rikollisten kanssa ei neuvotella tasapäisesti.

Russell Ackoff tunnetaan pioneerina, joka vei systeemiajattelun USA:n presidentin, Bill Clintoni ja kongressin luo valkoiseen taloon. Hänen teoriansa esitellään videossa teemana “Purposeful system”. Eri maiden tulee olla sisäisesti sekä ulospäin tämän teorian mukaisia — johtamistavoiltaan.

Videon kuvissa on valintoja tärkeistä tilanteista. Lopussa esitetään tutkielma talouskriisien syistä ja ratkaisuista yhtenä kuvana sekä ideaalinen kehitystapa kansan ja yhteiskunnan eheytyä kukoistukseen.

Video on oppitunnin mittainen (45 minuuttia).