Ideakirjamme motivoi korjaamaan yhteiskunnan vääristymät!


Uusi ideakirjamme on piristysruiske puutuneeseen yhteiskunnalliseen keskusteluun, joka polkee paikallaan. Onkohan yksikään poliitikko sitä mieltä, että uusia ratkaisumalleja ei tarvittaisi?

Tässäpä niitä olisi.

  • Kun puhutaan selväsanaisesti vääristymistä, silloin keskustelijat saavat aiheeseen etäisemmän otteen, eivätkä henkilöidy aiheeseen, mikä yleensä on vahingollista.
  • Me ihmiset olemme, mitä olemme. Siksi meitä vastaan sekä meidän puolelle on tehtävä varajärjestelyjä. Kelvollinen systeemi tarvitsee myös kontrollia, ja poliittinen järjestelmä ei nykyisellään siihen riitä.

Jos yhteiskuntamme saisi kirjan ehdottamat 10 kohtaa hanskattua, meistä jokaiselle koittaisi turvallisemmat ajat: rikollisuus vähentyisi, samoin veronkierto ja sosiaaliset epäkohdat. Super-rikkaat ehkä menettäisivät jotakin, jos pelisääntöjä muutettaisiin. Nämä ovat poliittisia kysymyksiä, jotka tietysti puntaroitaisiin mahdollisimman demokraattisesti.

Tämä kirja on syntynyt lokakuun taitteessa, kuukauden aikana. Sen takia viiteluettelo ei ole kovin täydellinen. Ideakirjassa ei tarvita täydellistä viiteluetteloa, sillä tärkeintä on antaa ajatuksille siivet…

Kirja on tilattavissa kirjakaupoista sekä Metayliopiston nettikaupasta (hinta 50€). Se saadaan painosta 20.11.2107.

Ei kun hommiin..

Siispä jokainen oikomaan vääristymiä sen mukaan, miten itse niitä kokee…

Linkki esitteeseen: Metayliopisto: Ideakirja yhteiskunnalle