Ukrainan sodan 1. muistopäivänä, ajankohtainen lukunäyte Innovaatiokirjasta (18 sivua)


Hyvä lukijani, päivälleen vuosi sitten alkanut Venäjän ”erikoisoperaatio” on surullinen muistutus ihmisälyn rajallisuudesta – ainakin tiettyjen kansojen osalta. Koska kriisi syntyi samoihin aikoihin, kun kirjoitin kirjaani, ja koska olen julkisesti luvannut argumentoinnista jotakin poikkeuksellista ja omaperäistä: että systeemisesti on mahdollista tarkastella mitä tahansa kohdetta ja ilmiötä, päätin tehdä siitä kirjaan demonstraation (https://metayliopisto.fi/wp-content/uploads/2023/02/Ukrainan_Sodan_ErikoisPainos_Alykkaan_Ajattelun_Kirja_Eki_Laitila_2402_2023.pdf).

Lukunäyte aukeaa klikkaamalla kuvaa.

Entä kirjan analysoinnin yhteenveto?

Tilanteeseen annettujen ohjeiden lisäksi sivulla 13 todetaan, että pitäisi luoda uudenlainen ”YK”, jonka päätöksenteko noudattaa eettisen regulaattorin periaatteita. Turvaneuvostojen tulee toteuttaa turvaa niin, että valtionterrorismista päästään eroon.

Systeemiajattelulle tyypillistä on tarve ja halu saada aikaan ratkaisuja ja poistaa kokonaisia ongelmia. Sitä tarvittaisiin Ukrainan tilanteessakin, mutta löytyykö osapuolilta siihen valmiuksia?