Suomi tarvitsee kriittistä näkökulmaa: video


Kesä 2016 näyttää olevan yhtä poliittista myrskyä Euroopassa, USA:ssa ja maailmanlaajuisesti. Sitten 1940-luvun kuohunta ei ole ollut näin voimakasta.

Suuri syy katastrofaaliseen kehitykseen on eliitti ja sen on mahdollistanut kansa, joka koulutuksensa yhteydessä ei ole päässyt omaksumaan tarpeeksi itsenäisiä arvoja itsensä ja ympäristönsä parhaaksi. Sinisilmäisiä kansalaisia niin sanotusti vedätetään.

Vastarintaliikkeenä nousee populismi, kuten USA:ssa Donald Trump ja monissa Euroopan maissa on liikkeitä, jotka tietoisesti johtavat äänestäjiä harhaan, kun taas valtapuolueet ajavat eliitin asiaa. Vastuulliset ihmiset ovat oikeutettuja kritisoimaan omaa maataan ja politiikkojaan, koska se kuuluu sananvapauden piiriin.

Video: Kriittinen käsitys Suomesta

Tältä pohjalta tein viikonloppuna (Nizzan terrori-iskun ja Turkin vallankaappausyrityksen jäljiltä) kahden tunnin mittaisen videoesityksen Suomesta niin, että Suomi olisi kahdeksan kyvyn muodostama systeemi edistämässä kansalaistensa hyvinvointia.

VIDEO_Kansi_KriittinenKäsitys_Suomesta

Vaikka sen sisältö on luonnosmainen, siinä tulee esille kymmeniä tärkeitä näkökohtia, joita jokaisen vastuullisen kansalaisen tulisi pohtia. Mikä valtakunnassa on tärkeää ja kuinka tärkeää, ja onko sen toteutuksessa onnistuttu?

Yksi tapa kehittää valtiota “fiksumpaan” suuntaan, on edistää kriittistä systeemien heuristiikkaa ja parempaa viestintää. Eräänä kysymyksenä videossa pohditaan olisiko Suomi maailman paras maa vai Euroopan sairas mies. Siinäpä onkin selvittämistä kun yksi taho väittää yhtä ja toinen toista äärimmäisyyttä. Tähänkin kysymykseen voit itse johtaa ratkaisujasi opettelemalla systeemiajattelua ja soveltamalla sitä.

Tervetuloa harjaantumaan systeemiajatteluun!

 

,