Eurooppalaisilla ei ole tänään hauskaa. Paitsi vahingoniloisilla 🙁
Yllä oleva kuva kertoo paljon. Se on luvalla lainattu yhdestä niistä kymmenistä videoista, joilla Javier Livas Cantu on halunnut kampanjoida kybernetiikan puolesta puhdistaakseen yhteiskunnan tilaa, edistääkseen demokratiaa ja parantaakseen tieteen arvostusta pois reduktionistisesta, valtakeskeisestä järjestelmästä, joka kaikkialla on saanut paljon pahaa aikaan — eikä vähiten Meksikossa, kotimaassaan, joka joutui 2010-luvun lopulla äärettömiin kärsimyksiin huonon politiikan, korruption ja räjähdysmäisesti kasvavan huumeongelman seurauksena.
Cantu nousi Meksikon presidenttiehdokkaaksi vuonna 2012 taisteltuaan sitä ennen olemassaolostaan jopa omassa puolueessaan, mistä oli karkoitettuna 16 vuoden ajan. Hän on nykyisin maailmanlaajuisesti arvostettu kybernetiikan puolesta puhuja (kuten Metayliopistokin haluaa olla).
Miten tämä KYBERNETIIKKA liittyy BREXITTIIN?
Video emergenssistä (alla) on erinomainen näyte siitä, kuinka kybernetiikka ja sitä kautta systeemitiede eroavat reduktionistista käsityksestä, joka sai Brexitin tapahtumaan niin, että kymmenet ja sadat miljoonat eurooppalaiset tuntevat sen nahoissaan vuosikausia. Mutta jos Brexitiä ei olisi tapahtunut, Eurooppa olisi kenties vajonnut kahta kauheampaan tylsyyteen.
Nauttikaa kybernetiikasta: se on viisauden, oppivuuden ja säätyvyyden tiede ja ammattitaito, jota Euroopalla ja meillä ei ole koskaan liikaa.
Video emergenssistä on 10 minuuttia pitkä. Ilman sitä ominaisuutta ei olisi maapalloakaan, eikä elämää.
PS. Kirjoitan kirjaa supertieteestä ihanteena, jonka alle kybernetiikka ja emergenssi sopivat mitä parhaiten.