Welcome to Metayliopisto: Tieteellisen maailmankuvan puolesta   Click to listen highlighted text! Welcome to Metayliopisto: Tieteellisen maailmankuvan puolesta

Kaikkien aikojen metodologia tutkimaan ja kehittämään yhteiskuntaa


Tämä kuva on jatkoa edelliselle kirjoitukselle. Tämä kertoo laajan ja systemaattisen periaatteen, millä tavoin Metayliopiston esittelemä teknologia ja GoodReason – tekniikka sopivat jäsentämään kaikkea aineistoa: tutkimus, käytäntö: yhteiskunta ja muut näkökulmat.

Vastaavia ajattelun malleja ja metodologioita on esitetty mm. systeemiajattelun yhteisöissä kuten SystemsWiki, missä Gene Bellinger on kumppaneineen tehnyt arvokasta työtä vuosikymmenet. Pyrin soveltamaan heidän tietoaan ja annan vastaavasti tätä tietoa heille, ja näin saadaan parhaiten yhteisymmärrystä ja tulosta.

Kuvasta alla selviää numerointi.

Metayliopiston videostrategia

Erityistä siinä on muun muassa 6: systeemi on kieli ja semantiikka, millä ymmärtää todellisuutta, ja erityisetuna systeemiajattelussa on paradigmojen ymmärtämisen kyvyt. Erityiskohteita sille ovat viestintä, oppiminen ja ammatit sekä koulutus. Siinä on tärkeä nelikko, koska sen kautta voidaan määritellä tuleva työ ja yhteiskunnan perusta: ekosysteemit.

Olen esittänyt monissa kirjoituksissa, että Ukrainan ja Kreikan tilanne olisi pitänyt hoitaa yhteistyöhengessä kuten Henry Kissinger myös vaati. Se olisi ollut ekosysteemiajattelua, millä olisi estetty Venäjän ja EU:n välinen kriisi ja Kreikan katastrofi olisi päässyt ratkeamaan kun maa olisi päässyt yhteistyöhankkeisiin muun Euroopan kanssa. Nyt onkin päädytty sotimaan ja kurjistamaan köyhiä maita, ja sen takia Englanti katsoi parhaaksi erota EU:sta.

Tarvitaan kipeästi ekosysteemien määrittelyn tekniikkaa, jotta vältytään pahimmilta vääryyksiltä.  Se vaatii viisautta ja järkeä päättäjiltä!


Click to listen highlighted text!