Konsilienssiteoria ja Symbioosikirja

Biologi Edward O. Wilsonin käsitys tiedon yhtenäisyydestä on saanut paljon arvostusta tutkijapiireissä, kuten tästä ketjusta nähdään: https://scholar.google.fi/scholar?q=The+Unified+Theory+of+Knowledge. Hän toimi pääosin viime vuosituhannen puolella, eikä juurikaan teknologiassa, joten jälkeensä on jäämässä melkoinen aukko kehittää Tiedon ja tietämyksen puuta 2020-luvulle ja jopa 2050-luvulle sopivaksi.

Metayliopisto ilmoittautuu omalta osaltaan tämän aukon paikkaajaksi. Wilsonin kritisoima reduktionismi puskee päälle pahemmin kuin koskaan 1990-luvulla. Valistuksen arvoille olisi nyt tilausta, samoin käsitykselle positiivisesta kehittymisestä, mitä konsilienssi tietenkin vaatii. Käytännön konsilienssia on kaikki hedelmällinen symbioosi-kehitys.

Symbioosi-kirja pyrkii yhdistämään teknologian ja tieteen. Tämä ei ollut Wilsonilla kiikarissa senkään takia, koska 1990-luvulla IT-ala oli vielä kehittymätöntä nykyaikaan nähden.

CLICK! Lisää tietoa kirjasta saa kirjakaupoista joulukuun 2021 alkuun mennessä.
Kuvaa napauttamalla pääset katsomaan esitteen (4 s) kuvan pariskunnasta

Kaikkea hyvää suurelle ajattelijalle, konsilienssin teorian uranuurtajalle, Edward Wilsonille (92 v).

Hänet valittiin 1990-luvulla maailman kaikkien aikojen 100 arvostetuimman tutkijan joukkoon. Sellaisen neron ajatuksia on kiva seurailla ja jatkaa eteenpäinkin.