Kreikan velanhoidosta sopu; Miten käy Kreikan ja EU:n?


Uutisten mukaan sovun (22.6.2018) ehtoihin kuului, että Kreikan lainoittajat lykkäsivät Kreikan viimeisen lainaeuron takaisinmaksupäivää eteenpäin vuoteen 2076 asti, ja Kreikka taas sitoutuu vuosikymmeniksi pitämään yllä isoa budjettiylijäämää. Molemmat kuulostavat “tähtitieteellisiltä haaveilta”, olosuhteet tuntien.

Niinpä aihetta on kiintoisaa pohtia systeemisin keinoin — ennakkoluulottomasti tiedon portteja availlen!

EU:n strategia on kuolleen hevosen elvyttämistä; tähän tapaan on kirjoittanut prof. Quiggin

Zombitalous on taloustieteen professori John Quigginin teema. Se tarkoittaa kuolleena syntynyttä ilmiötä (voodoo-uskonto). Hän luettelee kuusi (6) kuolleena syntynyttä periaatetta, joita EU:n troikka ei pidä minään.

IMF:n Christine Lagarde on parin viime vuoden aikana nähnyt todellisuuden Kreikassa ja hänestä on kehittynyt ihmistuntija. Monet talousnobelistit näkevät köyhän maan “auttamisen” eli austerity-politiikan riistona.

Selviääkö Kreikka 2070-luvulle asti?

Kukaan ei sitä tiedä, koska koko maanosa on kriisissä. Italian talous on kahdeksan kertaa suurempi painajainen kuin Kreikka. EU saattaa repsahtaa auki idästä käsin pakolaiskriisin takia, Kysymyksiä on niin monia, ettei pidempää listaa kannata tähän kirjata.

Hyvälle yhteistyölle on aina tilausta

Ylikilpailussa yhteiskunnassa kaikki haluavat hyötyä toisistaan. Se on ahdistavaa. Kymmenissä Metayliopiston videoissa on esitetty muutosjohtamisen malli, joka veisi hedelmälliseen yhteistyöhön. Se olisi paradigmamuutos. Kuka haluaa kieltäytyä hyvästä yhteistyötarjouksesta? Ei varmuudella kukaan. Miksi Saksa ei alkaisi tehdä yhteistyötä korjatakseen suurimpia ongelmia Kreikassa? Silloin se varmimmin saisi sieltä rahansa takaisin. Tästä voisi perustaa ideakilpailun, ja tehdä toteutuksen joukkoistamalla suunnitelmaa kohti ratkaisua. Sellaista toimeliaisuutta taantuva Eurooppa ehdottomasti tarvitsee.

Video on oppitunnin mittainen. Aiempia Kreikka-videoitamme on viisi: http://metayliopisto.fi/?s=Kreikka, eikä mikään niistä ole osoittautunut jälkeenpäin arvottomaksi, perättömäksi.

,