Systeemiajattelu aikaansaa uuden paradigman, mitä yliopistot pelkäävät kuin ruttoa

Aloin suorittaa normaaleja kontaktitunnusteluja edistääkseni systeemiajattelua ja Metayliopiston ideaa Turussa. Mahdollisia kohteita olivat Turun yliopisto, Turku Science Park sekä Brahea – tutkimuskeskus. Koko Turusta, 200.000 asukasta, löytyi vain kaksi ihmistä, jotka systeemisyydestä jotakin tietäisivät: dosentti Jari Kaivo-oja ja uskontotieteilijä Martti Kampman. Tiesin heti, ettei heistäkään ole kontakteiksi, koska heillä on vääränlainen koulutus ja nykykulttuurin oloissa ihmiset ovat kiinnostuneita vain omasta teemasta (haluttomia miettimään mitään uutta).

Uuden aiheen esittely on tympäisevää, jos vastaanottajat haluavat vahingoittaa sinua!

Paradigmojen taistelu: 1900-luvun autoritäärinen tutkimus vs systeeminen paradigma

Viestittely Kaivo-ojan kanssa riistäytyi kuitenkin varsinaiseksi paradigmojen taisteluksi, missä mentiin vyön allekin. Julkaisen tässä kiihkeästä viestittelystä osia, 25 sivua, koska hän antoi sille luvan pohtiessamme aihetta Uuden Suomen blogissa.

Aika masentavaksi voi mennä oman tieteellis-käytännöllisen teeman (kuten tämä) edistäminen. Sen sijaan Suomen yliopistoissa tehdään valtavasti lähes merkityksetöntä tutkimusta vaikkapa Egyptin historiasta tai Matti Vanhasen lautakasajupakasta (ministeri Saarikon gradu).

Uusi paradigma toisi valtaisat mahdollisuudet

Systeemiajattelun teemani saattaisi olla Suomen  yliopistojen kannalta merkittävin edistysaskel koskaan. Oihesessa PDF-tiedostossa siitä lisää.

Mainostamani SCIENCE II on todellisuutta. Mielelläni kytkisin kaiken tietoni ja Metayliopiston siihen, niin saataisiin maailmanlaajuista vakuuttavuutta.

Tämä onnistuu jos löytyy kumppaneita. Yliopistot varmaan tekevät kaikkensa, että mitään menestystä ei tule — ennen kuin rohkeimmat uskaltavat hypätä kyytiini!

Tiedosto aukeaa klikkaamalla tekstiä:

VIESTITTELY TIETEEN TILASTA OSOITTAA YLIOPISTOLAITOKSEN SULKEUTUNEISUUDEN