Kirja: Systeemiajattelu vs arkiajattelu

Arkiajattelu-kirjan tarkoitus

Kirja_Verkkokaupassa

Yhteiskuntamme kriiseistä huomaamme, että liian yksipuolinen ”arkiajattelu” (common sense) on johtamassa epärationaaliseen kilpailuun vallasta ja markkinoista ja näkyvyydestä, missä kaikki lopulta häviävät. Suomessa on monia merkkejä tästä.
Systeemiajattelu on parhaita keinoja meistä jokaisen nousta arjen yläpuolelle parantamaan yhteiskunnan toimivuutta ja yhteisöjemme laatua. Kirja johdattelee kaavioillaan, menetelmillään ja GoodReason-teemoillaan kohti uudenlaista, visuaalista viestintää ja kriittistä kansalaisasennetta.
  • Kriittinen näkökulma: Lukiessasi kirjaa oivallat että kapea-alaisuus ja leikkauspolitiikka heikentävät talouden edellytyksiä.
  • Vapauttava näkökulma: Hyvinvointi palaa positiivisten ihanteiden myötä. Tarvitaan uudistumiskykyä, jokaiselle systeemille väyliä nousta kukoistukseen. Kokonaisuus vasta ratkaisee systeemin menestyksen.

Näyte Systeemiajattelun tekniikka – kirjasta on ladattavissa täältä (28 sivua, sisällysluettelo, kuvaluettelo, sekä joitakin sivuja itse tekstistä). Lisää tietoa siitä löytyy GoodReason’in sivuilta: http://goodreason.fi/kirja/

Kirjan voi ostaa suoraan Holvi:sta tästä linkistä (hintaan kuuluu postimaksu ja käsittelykulut).

Kirjan kannet

 

 

Ihanteellisin tapa kehittää yhteiskuntaa on ymmärtää se ensiksi systeemeinä eri näkökulmista, ja sitten edetä kohti maalia.